27 Haziran 2022 15:37 Güncelleme : 27 Haziran 2022 15:37

Instagram Artık Kanıt İsteyecek! Bu Yeni Özellik 13 Yaşından Küçükleri Üzebilir!

Instagram Artık Kanıt İsteyecek! Bu Yeni Özellik 13 Yaşından Küçükleri Üzebilir!

Sosyal medya platformları arasında en çok tercih edilen seçenekler arasında gösterilen Instagram, şimdilerde farklı özellikleri de test etmeye başladı. Platform için açıklanan en güncel özellik, kesin kanıtlarla sunulması gereken yeni yaş doğrulama özelliği oldu. Bu yeni güncelleme sayesinde artık kullanıcıların kesin olarak yaşlarını doğrulamaları istenecek. İşte, teknoloji severleri heyecanlandıran yeni Instagram özelliğine dair merak edilen tüm detaylar.

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformları arasında gösterilen Instagram, yeni özellikleriyle her geçen gün daha güncel bir hal alıyordu. Mesaj silme ve emojiyle cevap verme özelliklerinden sonra şimdilerde platforma devrim niteliğinde bir özelliğin ekleneceği de açıklandı.

2019 yılında Instagram’a giriş sırasında yaş bilgisi girme zorunluluğu, şimdilerde çok farklı bir boyut alacak. Meta firması, Instagram kullanıcılarının hesap oluşturma işlemleri sırasında yaş doğrulama özelliğini artık kanıtlarla birlikte yapacağını ifade etti. Bu özellik, platformun daha sistematik çalışmasının yanı sıra kullanıcıların da güvenliğini sağlamayı mümkün kılacak. İşte, Instagram platformunun yeni yaş doğrulama özelliğine dair merak edilen tüm detaylar.

Instagram’a Kayıt Olurken Selfie ile Yaş Kanıtlama Sağlanacak!

Geçtiğimiz günlerde Instagram platformuna yeni bir yaş kanıtlama özelliğinin geleceğini açıklayan Meta, şimdilerde güncellemenin tüm detaylarını da paylaştı. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre artık kullanıcılar hesap oluşturma işlemleri sırasında video selfie çekmek zorunda kalacak. Yoti teknolojisiyle yüklenecek sefieler, kullanıcıların yüzlerini analiz ederek tahmini bir yaş sunacak. Bu sayede kullanıcıların Instagram platformuna kayıt olup olamayacakları anlaşılmış olacak. Ayrıca Meta firması, çekilen videoların hem platformdan hem de Yoti’den silineceğinin de garantisini verdi.

Instagram’a Kayıt Olurken Selfie ile Yaş Kanıtlama Sağlanacak!

Yeni Yaş Doğrulama Özelliği ABD’de Test Edilmeye Başlandı!

Meta şirketi, Instagram için yeni kayıt olma özelliğinin son detaylarını paylaşırken entegre etme süreci hakkında da yeni bilgiler verdi. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre selfie ile yaş doğrulama işlemleri şimdilerde, ABD’nin bazı eyaletlerinde test edilmeye başlandı. Bu noktada Instagram beta sürümü üzerinden yeni özellik kullanılmaya başlanırken yakında tüm dünyada aktif hale gelmesi de bekleniyor. Ayrıca Intagram’ın yeni kullanıcı kayıt özelliği ile 13 yaşından küçüklerin platforma üye olamayacakları da kesinleşti. Şimdilerde milyonlarca teknoloji sever, yeni özelliğin yaygınlaşacağı günü dört gözle beklemeye başladı. 

Yeni Yaş Doğrulama Özelliği ABD’de Test Edilmeye Başlandı!

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış